top of page

Een kijkje in...

Lekker binnen

Als het wat slechter weer is, vermaken we ons binnen ook heel goed. We doen bijvoorbeeld allemaal creatieve activiteiten. Er zijn verkleedkleren en veel speelmateriaal die de fantasie van de kinderen aanwakkeren. Veel speelgoed is van hout en zonder geluid. 
Samen spelen we spelletjes, zingen we liedjes en dansen we in het rond. 


 

Gezellig en vertrouwd

Heerlijk buiten

We proberen iedere dag even buiten te zijn.

In de tuin is genoeg ruimte om even te rennen, fietsen of op het gras te spelen. We bouwen hutten, blazen bellen, spelen verstoppertje of kleuren op de stoep. Bij warm weer kliederen we lekker met water en staat er een mooi kinderbadje met glijbaan en sproeiers. Met de bakfiets kunnen we alle kanten op. We bezoeken regelmatig een grote speeltuin of we gaan bijvoorbeeld lekker naar het bos.

Lekker uitwaaien

Thema 'Emoties'

Ik voel me...

In dit thema leren de kinderen emoties te herkennen en benoemen. Hoe voel je je nou eigenlijk en wat doe je dan?
We hebben de emoties uitgebeeld en een spel van woezel en pip gespeeld. 

Maar we hebben ook onze creativiteit gebruikt! Welke kleuren passen bij een emotie? We hebben bijvoorbeeld een boos schilderij gemaakt met onze vuisten.

 

Thema Olympische spelen

Sporten en bewegen..

Wat is het heerlijk om te sporten!

We hebben heel veel bewegingsspelletjes gedaan. Bijvoorbeeld: Stoelendans, Stopdans, "het touw is heet", ballonnen hooghouden, bekertjes omgooien. En we hebben met onze eigen voetjes een springparcours gemaakt. 
Verder zijn we bij monkey town in Zwolle geweest en hebben we een ouder-kind bootcamp georganiseerd! Op de woensdag gaan de peuters 8 keer naar peuterdans. 

 

Wat is er veel te leren over dieren. Welk dier is bijvoorbeeld het grootst? En wat eten ze? Er hangen heel veel foto's van dieren op het prikbord. Weet jij hoe ze allemaal heten? 

 

Thema Dierentuin

Na de kerst zijn veel mensen vaak druk met vuurwerk. Vaak is dit best heel spannend voor kinderen en niet alle kinderen vinden de knallen leuk. Andere kinderen vinden het weer heel stoer en hebben de grootste praatjes. Samen hebben we het over deze dagen. Waarom vieren we dit feest eigenlijk en waarom zegt iedereen "gelukkig nieuw jaar"?

 

Thema Oud en nieuw

In dit thema gaan we aan de slag met het aanleren van de vormen en de kleuren. We doen dit spelenderwijs en we spelen in op het tempo van ieder kind. Kinderen leren namelijk in stapjes. We gebruiken verschillende prentenboeken en spelletjes waarin dit thema naar voren komt. 

Thema kleuren en vormen

Thema winter

Na oud en nieuw zijn we begonnen met het thema winter. Welke dieren leven er in de sneeuw? Welke kleren trek je aan? We hebben activiteiten gedaan voor alle leeftijden. 

bottom of page